TAL OCH TEXTER
Vi tycker det är spännande att sätta ord på människans relation till naturen och jorden, och belysa konsekvenserna av det mötet. Att inspirera och förmedla kunskap är en viktig del av vårt företagande. Därför skriver vi artiklar, texter och reportage och håller gärna föredrag och föreläsningar inom ämnet landskap och natur- och kulturmiljövård.
Kontakta oss gärna om du är i behov av en skribent eller inspirerande föreläsare till ditt projekt, utbildning eller evenemang.
Läs mer nedan.
TEXTER - ARTIKLAR OCH REPORTAGE
Vi skriver artiklar, texter, reportage och rapporter om natur och kultur, trädgård och människans möte med jorden.
"Jag älskar att möta människor och lyssna på hur deras relation till naturen, trädgården och landskapet ser ut och känns. Min önskan är att skapa personliga, angelägna och nära berättelser som både berör och inspirerar."
- Helena
Läs några av våra artiklar här:
TAL - FÖREDRAG OCH FÖRELÄSNINGAR
Under många år har vi funnits med som föreläsare på olika konferenser, utbildningar och kurser.
Några exempel vad vi föreläser om:
”Jag brinner för det jag talar om, och min önskan är att kunna förmedla detta på ett inspirerande och berörande sätt. Sedan utformar jag mina föreläsningar efter uppdragsgivarens önskemål och publikens kunskapsnivå.” - Fabian
Natur- och kulturmiljövård i odlings- och kulturlandskapet
Hur går man till väga när man arbetar man natur- och kulturmiljövård? Hur väljer man syften och mål, bestämmer sig för fri utveckling eller skötsel eller gör avvägningar mellan olika värden? En genomgång av natur- och kulturmiljövårdens principer utifrån pedagogiska exempel från hela Sverige och Europa.
Biologiskt kulturarv och skötsel av biologisk mångfald i kulturlandskapet
En stor del av den biologiska mångfalden i Sverige har formats i samspel med människan, inte bara i slåtterängar och betesmarker utan också i miljöer som idag betecknas som vildmark. Vad berättar spåren i landskapet och hur kan vi använda den kunskapen för att bevara arter och livsmiljöer? En spännande resa som ger nya perspektiv på landskapet och dess innehåll.
Träd och trädvård i kulturlandskapet
Träd fascinerar. Hamlade askar och lindar, gamla grova ekar, stads- och parkträd, kjolgranar och pansartallar – de bär på historier, ger utrymme för ett myller av liv och när våra sinnen. Människor behöver träd, och träden i kulturlandskapet behöver människans vård. Vilka värden har träd och hur tar vi hand om dem?
Tillgänglighet till natur- och kulturområden för alla oavsett funktionsförmåga
Hur kan vi göra natur- och kulturmiljöer mer tillgängliga för alla människor, även personer med funktionsnedsättning? Går det att förbättra tillgängligheten till ett naturreservat, en park eller en kulturmiljö och samtidigt bevara dess specifika karaktär? En tankeväckande föreläsning om hur vi kan förhålla oss till funktionsnedsättningar med utgångspunkt i praktiska och inspirerande exempel från olika håll i landet.
Se på Fabians föredrag Levande fäbodkultur i Schweiz på Artdatabankens Flora- och faunavårdskonferens 2018.